Αναρτήθηκε από: Erevnitis | 25/02/2011

Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένης δίαιτας και μάταιης προσπάθειας!

δίαιτα γυναίκαΘα περίμενε κανείς στην εποχή μας με την τόσο μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη και την τόσο μεγάλη σημασία που δίνουμε στην εξωτερική εμφάνιση, να έχει βρεθεί ο τρόπος για το ιδανικό κορμί. Και όταν λέω τρόπος εννοώ εύκολος τρόπος, ένα απλό χαπάκι μετά το φαγητό θα ήταν ιδανικό. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν βρισκόμαστε και πολύ μακριά από αυτή τη μέρα!!!

Ερευνητές από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες εντόπισαν μία πρωτεΐνη, η οποία φαίνεται ότι είναι η «ένοχη» για τα κιλά, που ξαναπαίρνουν κάποια άτομα αφού σταματήσουν να κάνουν δίαιτα. Τα νέα ευρήματα εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός απλού τεστ αίματος, το οποίο θα δείχνει ποιο άτομο που κάνει δίαιτα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια προκειμένου να μην ξαναπάρει το χαμένο βάρος αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του.

Προκειμένου να «συλλάβουν» τον… καταστροφέα των αποτελεσμάτων της δίαιτας οι ειδικοί ανέλυσαν δείγματα αίματος, τα οποία ελήφθησαν από 96 γυναίκες, οι οποίες είχαν ακολουθήσει δίαιτα και είχαν ήδη χάσει βάρος. Οι μισές γυναίκες κατάφεραν να διατηρήσουν το νέο μειωμένο βάρος τους, ωστόσο οι υπόλοιπες πήραν όλα τα χαμένα κιλά.

Η ανάλυση, που αφορούσε 34 διαφορετικές πρωτεΐνες έδειξε ως «ένοχη» για την επαναπρόσληψη του βάρους μία γλυκοπρωτεΐνη, που ονομάζεται μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης (ACE). Η ACE είναι γνωστό ότι εμπλέκεται στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Ωστόσο όπως έδειξε η νέα μελέτη η συγκεκριμένη γλυκοπρωτεΐνη συνδέεται και με τα αποτελέσματα της δίαιτας: όπως φάνηκε, οι γυναίκες που μετά το τέλος του προγράμματος κατάφεραν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους εμφάνισαν μεγάλη πτώση των επιπέδων της ACΕ ενόσω βρίσκονταν σε δίαιτα.

Αν και δεν είναι γνωστό με ποιον τρόπο η ACE συνδέεται με τα αποτελέσματα της δίαιτας, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι παρεμβαίνει στις ορμόνες, που ρυθμίζουν τον κορεσμό ενώ παράλληλα οδηγεί τον οργανισμό στην αποθήκευση επιπλέον λίπους και νερού.

Τα καινούργια αποτελέσματα δεν υπόσχονται μόνο σε εκατομμύρια άτομα, που βρίσκονται σε δίαιτα να αποκτήσουν ένα… φιδίσιο κορμί μία για πάντα. Συγχρόνως αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία του πληθυσμού. Και αυτό διότι μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα, που συνεχώς παίρνουν και χάνουν βάρος αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιοπαθειών αλλά και αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, διαβήτη καθώς και λοιμώξεων εξαιτίας αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: