Αναρτήθηκε από: Erevnitis | 03/12/2010

Οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας!!!

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα για τους εξωγήινους! Τέρμα τα πράσινα ανθρωπάκια με τα τεράστια κατάμαυρα μάτια, τέρμα τα καλοσυνάτα πλάσματα με έφεση στις…τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με τις τελευταίες, πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις της NASA, εξωγήινες μορφές ζωής κυκλοφορούν ανάμεσά μας με τη μορφή…βακτηρίων!

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η NASA, παρουσιάστηκε η έρευνα με επικεφαλής τη βιοχημικό Δρ. Felisa Wolfe-Simon, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής, στην οποία ανακαλύφτηκε ο πρώτος μικροοργανισμός στη Γη, ο οποίος μπορεί να επιβιώνει και να αναπαράγεται, χρησιμοποιώντας το τοξικό χημικό αρσενικό, σαν βάση των κυττάρων του και όχι το φώσφορο, που εντοπίζεται στο DNA όλων των ζωντανών οργανισμών.

Οι ερευνητές, διεξήγαγαν πειράματα στο τραχύ περιβάλλον της Λίμνης Mono, στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η ανακάλυψη αυτή, μιας διαφορετικής βιοχημείας στη φύση, θα επιφέρει αλλαγές σε όλα τα βιβλία βιολογίας και θα επεκτείνει τα όρια των ερευνών για την ύπαρξη ζωής έξω από τον πλανήτη μας.

Ο φώσφορος είναι ένα από τα έξι στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δημιουργία και τη διατήρηση της ζωής.

Το αρσενικό τώρα, που έχει τις ίδιες χημικές ιδιότητες με το φώσφορο, είναι τοξικό και δηλητηριώδες για τα περισσότερα είδη ζωντανών οργανισμών στη Γη.

Τώρα όμως, οι επιστήμονες βρήκαν ένα μικρόβιο, το οποίο συμπεριφέρεται διαφορετικά, »χτίζει» δηλαδή, τμήματά του από αρσενικό.

Το νεοανακαλυφθέν μικρόβιο, ανήκει σε μια κοινή ομάδα βακτηρίων, τα Gammaproteobacteria, ενώ οι επιστήμονες επέλεξαν τη λίμνη Mono για τα πειράματά τους, εξαιτίας της ιδιαίτερης χημείας της, ειδικότερα τα υψηλά ποσοστά της σε αρσενικό.

α αποτελέσματα της έρευνας θα ενθαρρύνουν περαιτέρω μελέτες σε πολλούς τομείς, ενώ σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη «εξωγήινων» μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή, μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης και αυτά τα «εξωγήινα» βακτήρια να είναι απόγονοι προηγούμενων οργανισμών που κατοικούσαν στον πλανήτη μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: