Αναρτήθηκε από: Erevnitis | 13/11/2010

Όποιος σκέφτεται είναι δυστυχισμένος!

σκέψηΈχοντας διαβάσει πολλές «επιστημονικές» έρευνες, λόγω της ενασχόλησής μου με αυτό το ιστολόγιο αλλά και για επαγγελματικούς λόγους, σας παρουσιάζω σήμερα την επιτομή της άθλιας έρευνας. Πρόκειται για έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και επομένως θα έπρεπε να έχει ένα ίχνος σοβαρότητας αλλά κάπου εκεί τελειώνουν τα θετικά της.

Διαβάστε και θαυμάστε ανοησία και στο τέλος ακολουθεί το σχόλιό μου.

«Η περιπλάνηση του νου, σε ευχάριστα αλλά και σε δυσάρεστα πράγματα, αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα την αιτία του διάχυτου αισθήματος δυστυχίας που κατακλύζει έναν άνθρωπο στη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πιο χαρούμενοι όταν έκαναν σεξ, ασκούνταν σωματικά ή συζητούσαν με κάποιον, ενώ αντίθετα δήλωσαν πως τους διακατείχε ένα δυσάρεστο συναίσθημα όταν χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή, όταν ξεκουράζονταν ή όταν δούλευαν.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο παρόν και ο νους τους να περιπλανιέται λιγότερο (μόνο το 10% του χρόνου κατά μέσο όρο), όταν κάνουν σεξ, γι’ αυτό αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια οποιαδήποτε άλλης δραστηριότητας ο νους περιπλανιέται τουλάχιστον στο 30% του χρόνου.

Η πλειονότητα των ανθρώπων, δίχως να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της ημέρας τους κάνοντας σκέψεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή. Τα νοητικά αυτά «ταξίδια», σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, τους κάνουν πιο δυστυχισμένους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.250 άτομα από 83 χώρες, ενώ η έρευνα ολοκληρώθηκε χάριν σε μία εφαρμογή του iPhone μέσω της οποίας οι ερευνητές καλούσαν τους εθελοντές σε συχνά αλλά άτακτα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα τους, ζητώντας τους να απαντήσουν πόσο ευτυχισμένοι αισθάνονταν την στιγμή εκείνη και τι σκέφτονταν.»

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, πρόκειται για έρευνα που απευθύνεται σε χρήστες iPhone οι οποίοι έπρεπε να κατεβάσουν μια εφαρμογή με σκοπό να λάβουν μέρος στην έρευνα!!! Δηλαδή με λίγα και απλά λόγια απευθύνεται σε ηλίθιους. Λογικό είναι λοιπόν να καταλήγει σε ηλίθια συμπεράσματα.

Τα συμπεράσματα αυτά ήταν ότι οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι όταν κάνουν σεξ (μιλάμε για πολύ πρωτότυπο συμπέρασμα, μετά το οποίο όλη η επιστημονική κοινότητα ασχολείται με την ερμηνεία του). Και ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν ευχάριστες σκέψεις στενοχωριούνται!!! Έλεος πια τι άλλο θα ακούσουμε από κάτι τέτοιες κατ’ επίφαση επιστημονικές έρευνες αλλά για την ακρίβεια μπούρδες…

Advertisements

Responses

  1. Μήπως εσύ λες μπούρδες ……..σοφέ

  2. Ίσως το μοναδικό άρθρο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αν μας εξηγήσεις τι εννοείς θα μπορούσα να απαντήσω…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: