Αναρτήθηκε από: chessobserver | 05/10/2010

Η αποχή από την εργασία κάνει κακό?!

λιώμα στη δουλειάΈχω ξαναγράψει ότι όλες οι έρευνες καθοδηγούνται από τους χρηματοδότες τους. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν κάποιες εντελώς γελοίες όπως αυτή που επέλεξα για σήμερα. Στη σημερινή έρευνα το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρικής της Αυστραλίας προσπαθεί να μας πείσει ότι η αποχή από την εργασία κάνει κακό στην υγεία!!! Δεν είναι η αποχή από την εργασία το πρόβλημα είναι έλλειψη φαγητού που αυτή συνεπάγεται.

Για να μη χρησιμοποιήσουμε το πιο πάνω επιχείρημα προσθέτει ότι ακόμα και όσοι παίρνουν πρόωρα σύνταξη π.χ. λόγω αναπηρίας το ίδιο παθαίνουν. Μας δουλεύουν μάλλον και σίγουρα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει αναπηρική σύνταξη του ΙΚΑ…

Ένας «κασκαντέρ» που επανήλθε στην εργασία του μετά από ατύχημα έχει πολύ καλύτερες προοπτικές βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης αλλά και διατήρησης της καλής του υγείας από έναν άλλο που απέχει. Το ίδιο ισχύει και για μια νοσοκόμα, έναν εργαζόμενο στις οικοδομές και σε ένα τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Οι συνέπειες στην υγεία για κάποιον που δεν εντάσσεται στο ενεργό εργατικό δυναμικό είναι πολύ μεγαλύτερες, συγκρινόμενες με αυτές από μακροχρόνιες ασθένειες ή με αυτές των απασχολούμενων στην επικίνδυνη βιομηχανία», δηλώνει η Μέρι Γουίατ του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρικής της Αυστραλίας.

Η ειδικευμένη σε θέματα εργασίας ιατρός μόλις ολοκλήρωσε μια μελέτη για τις επιπλοκές που προκαλεί η τάση σε όλο και περισσότερους Αυστραλούς να διεκδικούν συντάξεις ανικανότητας έπειτα από ένα ατύχημα ή μια σοβαρή ασθένεια.

Από το 2001 έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά 70% των αιτήσεων για πιστοποιητικά υγείας που πρόκειται να κατατεθούν για την είσπραξη επιδομάτων από την πρόνοια.

«Ακόμα και οι κίνδυνοι για τα παιδιά των ατόμων που αποχωρούν από την εργασία αυξάνονται σημαντικά. Επίσης αυξάνεται επικίνδυνα η πιθανότητα αυτοκτονιών ιδίως μεταξύ των ανδρών», επισημαίνει η δόκτωρ Γουίατ.

Η ίδια εκτιμά ότι οι κίνδυνοι σε αυτούς που αποχωρούν από το εργατικό δυναμικό αντιστοιχούν με αυτούς που ενέχονται στο κάπνισμα 10 πακέτων τσιγάρων ημερησίως.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: