Αναρτήθηκε από: Erevnitis | 04/12/2009

Ελάχιστες οι παρενέργειες από το εμβόλιο για τη νέα γρίπη

εμβόλιο γρίπη των χοίρωνΌλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες σε μικρό ποσοστό των εμβολιαζομένων. Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί σε όλο το ίντερνετ προσπάθεια τρομοκράτησης του πληθυσμού σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου για τη γρίπη των χοίρων. Φυσικά και ΔΕΝ πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, αυτές τις κουταμάρες θα τις αφήσω στους ανόητους που έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία που με τα εμβόλια προσπαθεί να κυριαρχήσει στον πλανήτη.

Κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπορεί να ξεχωρίσει τα δεδομένα, από την καταστροφολογία των κουφιοκεφαλάκηδων. Κάθε γρίπη είναι επικίνδυνη και μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία. Ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άτομα τρίτης ηλικίας, μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Γιατί δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη γρίπη των χοίρων; Μα γιατί είναι καινούργια και δεδομένου ότι όλες οι γρίπες μεταδίδονται ακόμα και με τον αέρα, μπορεί να προκληθεί πανδημία. Ποιος ο λόγος που η κοινή γρίπη δεν μπορεί να προκαλέσει πανδημία; Μα φυσικά ότι πολλοί έχουν ήδη νοσήσει και οπότε δεν γίνεται να ξανανοσήσουν.

Η πρώτη αναφορά για τις παρενέργειες που εμφάνισαν όσοι εμβολιάστηκαν με το νέο εμβόλιο για τον ιό Η1Ν1 παρουσιάστηκαν σήμερα από την Επιτροπή πανδημίας της γρίπης. Η καθηγήτρια κ. Ελένη Γιαμαρέλου είπε ότι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 110 παρενέργειες στο σύνολο 200.000 ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί, δηλ. ποσοστό 0.055%.

Οι παρενέργειες αυτές είναι ήπιες στο συντριπτικό ποσοστό τους. Είκοσι αφορούσαν την εμφάνιση πυρετού, 12 πονοκεφάλου, έξι εμβολιασθέντες εκδήλωσαν αϋπνίες και όλα τα υπόλοιπα άτομα αιμωδίες.

Σε μία περίπτωση καταγράφηκε παρατεταμένο τρέμουλο μετά τον εμβολιασμό, αλλά η ασθενής έπασχε από νευρολογική νόσο και όπως είπε η κ. Γιαμαρέλου, αναμένει τη γνωμάτευση του νευρολόγου τις προσεχείς ημέρες.

Η επιτροπή εμβολιασμού αναφερόμενη και σε ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει με τις λίστες αναμονής που έχουν καταγραφεί σε κάποια νοσοκομεία προκειμένου να γίνουν εμβολιασμοί, συνέστησε στις υπηρεσίες να μην κλείνουν ραντεβού, αλλά να εξυπηρετούν όσο κόσμο περισσότερο μπορούν.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις των ειδικών, αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων από τη νέα γρίπη στους ενενήντα. Ήδη έχουν πεθάνει 26 άνθρωποι στη χώρα μας, ενώ 31 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ από τα οποία δύο είναι παιδιά και δύο έγκυοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: