Αναρτήθηκε από: Erevnitis | 03/10/2009

Χάστε επειγόντως τα περιττά κιλά

fat_lady_scared_catΤα επιπλέον κιλά στις μεσήλικες γυναίκες μειώνουν τις πιθανότητες μιας μακράς ζωής κατά σχεδόν 80%, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου Γουόρικ στη Βρετανία έπειτα από παρακολούθηση περισσότερων από 17.000 νοσηλευτριών στις ΗΠΑ με μέσον όρο ηλικίας τα 50 έτη.

Οι γυναίκες συμμετείχαν στη μεγάλη μελέτη «Νurses΄ Ηealth Study» η οποία αποτελεί επί έτη «ορόσημο» όσον αφορά τη διερεύνηση διαφορετικών πτυχών της γυναικείας υγείας.

Όλες οι γυναίκες ήταν υγιείς όταν η μελέτη άρχισε το 1976. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν το βάρος τους σε συνδυασμό με την κατάσταση της υγείας τους κάθε δύο χρόνια ως το 2000. Όπως προέκυψε, για κάθε αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ- υπολογίζεται ως το πηλίκο του βάρους σώματος με μονάδα μέτρησης σε κιλά, διαιρούμενο διά του ύψους με μονάδα μέτρησης σε μέτρα στο τετράγωνο) κατά έναν βαθμό, οι γυναίκες αντιμετώπιζαν μειωμένες κατά 12% πιθανότητες επιβίωσης ως την ηλικία των 70 ετών σε καλή υγεία σε σύγκριση με τις αδύνατες συνομήλικές τους. Ως καλή υγεία προσδιορίστηκε από τους ερευνητές όχι μόνο μια ζωή απαλλαγμένη από χρόνια νοσήματα, αλλά και με καλή νοητική και φυσική κατάσταση ώστε να διεκπεραιώνονται καθημερινά καθήκοντα.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Βritish Μedical Journal», για κάθε κιλό που έπαιρναν οι γυναίκες μετά την ηλικία των 18 ετών οι πιθανότητες να επιβιώσουν μετά τα 70 έτη έπεφταν κατά 5%!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: