Αναρτήθηκε από: Erevnitis | 02/10/2009

Internet έχει μόνο η Αθήνα

internetΣε επίπεδα που μόλις καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου βρίσκονται οι ευρυζωνικές υποδομές. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Οβιέδο (Ισπανία) με τη χορηγία της Cisco.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 39η θέση μεταξύ 66 χωρών και εντάσσεται στην τρίτη ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τα κράτη εκείνα με υποδομές που έχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης προκειμένου να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις μελλοντικές απαιτήσεις των χρηστών. Στην ίδια ομάδα βρέθηκε και η Αθήνα, η οποία, πάντως, ήταν πολύ κοντά να ενταχθεί στην υψηλότερη κατηγορία που περιλαμβάνει τις πόλεις με υποδομές που καλύπτουν με άνεση τις υπάρχουσες ανάγκες.

Η ετήσια έρευνα επικεντρώνεται στην ποιότητα των ευρυζωνικών υποδομών, δίνοντας έμφαση στις ταχύτητες λήψης και αποστολής δεδομένων, καθώς και στην καθυστέρηση στη διακίνηση των δεδομένων (latency). Στην Ελλάδα, η μέση ταχύτητα λήψης δεδομένων μετρήθηκε σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 5 Mbps, ενώ η μέση ταχύτητα αποστολής δεδομένων ήταν σε επίπεδα κάτω του 1 Mbps.

Στην ομάδα με τις χώρες με υποδομές που είναι έτοιμες για τις μελλοντικές ανάγκες των χρηστών (όπου κατά κύριο λόγο θα υπάρχουν πολλές υπηρεσίες video) βρέθηκαν 9 χώρες: Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία, Ολλανδία, Δανία και δύο χώρες – έκπληξη, η Βουλγαρία και η Ρουμανία! Σε σχέση με το 2008 παρατηρείται σημαντική βελτίωση, δεδομένου ότι μόνο η Ιαπωνία είχε υποδομές έτοιμες για την επόμενη φάση των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: